Basit Cv Örnekleri

Basit bir özgeçmiş, kim olduğunuzu, ne yaptığınızı, öğrendiğinizi ve neler yapabileceğinizi gösterebilmelidir. Basit CV nasıl yazılır? Bu makalede size yardımcı olacak ipuçları ve örnekler içeren eksiksiz kılavuz bulacaksınız. Basit bir CV yazma rehberi Klasik CV veya basit CV , ilk işinizi aramaya başlamak için ideal bir alternatiftir . Genel olarak, iyi yazılmış bir özgeçmiş, bir iş teklifine başvururken önemli bir adımdır. Basit ve etkili bir özgeçmiş, temelde deneyiminizi ve becerilerinizi işe alım görevlisine açıkça sunmanıza olanak tanır . Bu ona profesyonel profilinizin doldurulacak pozisyona uygun olduğunu gösterir ve onu size bir görüşme yapmaya ikna eder. Bu tür  CV, kendisini temel unsurlarla sınırlandırırken doldurulacak konuma uyarlanmalıdır . Sizin hakkınızda daha fazla şey öğrenmek ve sizinle tanışmak isteyen her kim olursa, görüşme talebini arzulamalıdır. Basit CV'nin başlıkları Özgeçmiş genellikle 5 bölüm veya başlık halinde düzenlenmiştir ve aynısı basit bir özge

Özgeçmiş Hazırlarken Yazı Tipi Nasıl Seçilir?

İnsan kaynakları personeli tarafından özgeçmişiniz incelendiğinde sadece 30 saniyeniz vardır. Özgeçmiş hazırlarken yazı tipi işe alım görevlisininin dikkatini çekmek için önemlidir. Bu 30 saniyenin ilk 5 saniyesi cv örneğinizin düzenini incelemekle geçer. Eğer iyi yazılmamış okunaksız bir cv hazırladıysanız artık yeri çöp kutusu olacaktır. Tecrübenizin, eğitiminiz, becerileriniz hiç bir etkisi olmayacaktır. Bu nedenle CV için seçeceğiniz yazı tipinde birkaç dakika oyalanmak önemlidir, hatta çok önemlidir. Bu yazıda yazı tipinin ne olduğunu açıklayacağız.

Yazı Tipi İle İlgili Temel Bilgiler

Yazı tipi bilgisayar tipografisidir. El ile yazdığınız zaman olduğu gibi, yazı tipi basitçe harflerinizi ve dolayısıyla bilgisayar aracılığıyla bir yazma sayfasına yazdığınız sözcükleri şekillendirecek olan şeydir. Klasik ve biçimsel özelliklerden (her yerde bulunabilen yazı tipi, harflerle; resmi belgeler; internette makaleler, vb.) Değişen çok sayıda yazı tipi vardır; daha ayrıntılı ve hatta eksantrik özelliklere sahip (hat sanatı; çok ayrıntılı özelliklere sahip film / kitap / makale başlıkları için kullanılan formatlar, vb.).

Mükemmel CV İçin En İyi Yazı Tipi

Özgeçmiş yazmak hafife alınmamalıdır: İşe alım görevlisi ile görüşebilmeniz için arabulucudur. Ne kadar dikkatli düşünülür ve yazılırsa, lehinize o kadar fazla şansınız olur. CV'niz sadece bir kağıt parçası değil, henüz sizinle tanışmamış bir işe alım görevlisinin gözünde sizi tanımlayacak olan şeydir.

Orada ne yazacağınız ve düzeninizi nasıl yapacağınızla ilgili önemli görevin yanı sıra yazı tipi de işe alım yapan kişinin dikkatini çekiyor. Bu gerçekten de başvurunuzun ilk görsel göstergesidir.

En İyi Yazı Tipleri Nelerdir?

Dikkatini çekecek bir özgeçmiş için, "geleneksel" kalan bir yazı tipi seçmek gerekecektir. Harfler çok büyük veya birbirine çok sıkı olmamalıdır. Alan sağlamalı ve okuyucunun nefes almasına izin vermelidir. Harfleri tahmin etmeye çalışmamalıyız, cesur veya aşırı karmaşık karakteri tarafından saldırıya uğramadan yazılanları hemen okuyabilmeliyiz.

İşte mükemmel bir CV için kullanabileceğiniz iyi bilinen bazı yazı tipleri:

  • Times New Roman; Garamond : Bunlar bilgisayarda belge yazma klasikleri. Serifleri, yani harflerin altında küçük çubuklar var. Ölçülü ve el yazısına yakın olan bu yazı tipleri edebiyatçılar ve yöneticiler arasında popülerdir. Belgelere ciddi ve resmi bir hava veriyorlar.
  • Verdana; Calibri; Arial : Bunlar nötr tipografi stilleridir. Bunları kullanarak, sözleriniz anlaşılır ve anlaşılır olacaksınız. Öte yandan yazmış olduğunuz özgeçmişinize stil vermeyeceklerdir. Kayıtsız kalan ve çoğu belgede kullanılan bir stildir.
  • Helvetica; Century Gothic; Cambria : Bu yazı tipleri, genç ve dinamik bir ruhu korurken, yazarına ciddi ve profesyonel bir metin yapısı sunma avantajına sahiptir.
  • Georgia : Ciddi ama taze bir ton için bu yazı tipi tam da doğru seçimdir. Tarzının modernliğini ve havadar yazısının okunabilirliğini birleştirir. Daha az yaygın ama bir o kadar etkili olan bu seçimle öne çıkmak mümkün.
  • Didot : Doğrulanmadan önce denenecek bir seçim. Nitekim bu yazı tipi yuvarlak ve şehvetli yönüyle diğerlerinden tamamen farklı bir stil sunsa da yazarına lüks ve feminen bir izlenim veriyor. Kelime işlemci yazılımı seçiminde doğrudan bulamayacaksınız, ancak bir sürümünü buradan edinebilirsiniz.

Bununla birlikte, özgeçmişinizde kullanmaktan kaçınmanız gereken yaygın olarak kullanılan ve genel halk tarafından bilinen yazı tipleri vardır: Comic Sans (uygulamanıza herhangi bir ciddiyet vermeyecektir); Courier (onun daktilo tarzında okunması zor); Arial Narrow (yazı tipi çok yoğun, bir bütün olarak çok okunamaz ve boğulma hissi veriyor).

Son olarak, yazı tipiniz için boyut 12 kullanmayı düşünün. Bu, belgelerin en standart boyutudur. Bunun ötesinde, boşluğu doldurduğunuz veya görünmeyeceğinizden korktuğunuz izlenimini verecektir. Aşağıda okunabilirlik azalacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Özgeçmişte Hobilerden Nasıl Bahsedilmeli?

Cv Kişisel Bilgiler

Özgeçmişte Fotoğraf Kullanımı