Basit Cv Örnekleri

Basit bir özgeçmiş, kim olduğunuzu, ne yaptığınızı, öğrendiğinizi ve neler yapabileceğinizi gösterebilmelidir. Basit CV nasıl yazılır? Bu makalede size yardımcı olacak ipuçları ve örnekler içeren eksiksiz kılavuz bulacaksınız. Basit bir CV yazma rehberi Klasik CV veya basit CV , ilk işinizi aramaya başlamak için ideal bir alternatiftir . Genel olarak, iyi yazılmış bir özgeçmiş, bir iş teklifine başvururken önemli bir adımdır. Basit ve etkili bir özgeçmiş, temelde deneyiminizi ve becerilerinizi işe alım görevlisine açıkça sunmanıza olanak tanır . Bu ona profesyonel profilinizin doldurulacak pozisyona uygun olduğunu gösterir ve onu size bir görüşme yapmaya ikna eder. Bu tür  CV, kendisini temel unsurlarla sınırlandırırken doldurulacak konuma uyarlanmalıdır . Sizin hakkınızda daha fazla şey öğrenmek ve sizinle tanışmak isteyen her kim olursa, görüşme talebini arzulamalıdır. Basit CV'nin başlıkları Özgeçmiş genellikle 5 bölüm veya başlık halinde düzenlenmiştir ve aynısı basit bir özge

Özgeçmişte Hobilerden Nasıl Bahsedilmeli?

 Hobilerden bahsetmek, cv örneğinde hobilerimizi ve ilgi alanlarımızı belirtmek hangi koşullar altında iyi bir fikirdir? Hangi durumlardan bunlardan bahsetmemek daha iyidir?  İşte ipuçlarımız.

 

1. Kişiliğinizin parlamasına izin verin

İşverenlerin en çok mesleki becerilerinizin ne olduğunu bilmekle ilgilendikleri doğru olsa da, onlar da kişiliğinizle ilgilenbilirler. CV'nizde bahsedilen hobiler, mülakattan önce insan kaynakları personeline ya da sizinle mülakata girecek olan kişiye bilgi sağlayabilir. Bir spor takımında gönüllü olarak yapılan bir etkinlik, işe alım görevlisinin gözünde sosyal becerilerinizi ortaya çıkaracaktır Gitar veya çizim pratiğiniz , yaratıcılığın bir işareti olarak görülecektirGizliliğinizi ne kadar paylaşmak istediğinize ve aradığınız pozisyon için kişiliğinizin ne kadar önemli olduğuna karar vermek size kalmıştır.

2. Mesleki deneyim: çok az

Bir üniversiteden ya da okuldan yeni mezun oldunuz mesleki deneyimlerinizin ve becerilerinizin listesi çok sınırlı. İlgi alanlarınız, müfredatınızda ilginç bir varlık oluşturabilir Lütfen unutmayın, tüm boş zaman etkinlikleri işverenin gözünde ilgi çekici değildir. Kendinizi mesleki niteliklerinize ipuçları sağlayabilecek faaliyetlerle sınırlayın. 'TV izlemek' kaçınılmalıdır. Öte yandan, örneğin dil kursları alıyorsanız, bunu bildirmekten çekinmeyin.

3. Alaka düzeyine öncelik

Ne kadar çok deneyime sahip olursanız, hobileriniz ve ilgi alanlarınız o kadar az önemli olacaktır. Genel kural şudur: Başvurduğunuz işle ilgili olanlarla kendinizi sınırlayın . Zaten biraz deneyiminiz olduğunda bu ilke daha da doğru olur. Örneğin, bir satış yöneticisi olarak sık sık yurt dışına seyahat etmeniz gerekiyorsa, seyahat tutkunuz işe yarayabilir. Öte yandan, aynı tutku, şirketin merkezinde çalışan bir muhasebe müdürünün özgeçmişiyle çok daha az alakalı olacaktır.

4. Gönderiyle ilgili

İlgi alanlarınızdan bahsederek niteliklerinizden birini vurgulamak istiyorsanız, başvurduğunuz işle olan bağlantıyı açıkça tanımlamalısınız . Örneğin, bir futbol takımına antrenörlük yapıyorsanız, mükemmel liderlik becerilerine sahip olduğunuzu ve insanları nasıl motive edeceğinizi bildiğinizi ekleyebilirsiniz. Satranç oynar mısın? Muhtemelen oldukça stratejik bir vizyonunuz var. Ve diksiyon kursları alırsanız veya amatör bir toplulukla tiyatro yaparsanız, konuşma becerileriniz kesinlikle mükemmel olduğunu gösterir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cv Kişisel Bilgiler

Özgeçmişte Fotoğraf Kullanımı