Basit Cv Örnekleri

Basit bir özgeçmiş, kim olduğunuzu, ne yaptığınızı, öğrendiğinizi ve neler yapabileceğinizi gösterebilmelidir. Basit CV nasıl yazılır? Bu makalede size yardımcı olacak ipuçları ve örnekler içeren eksiksiz kılavuz bulacaksınız. Basit bir CV yazma rehberi Klasik CV veya basit CV , ilk işinizi aramaya başlamak için ideal bir alternatiftir . Genel olarak, iyi yazılmış bir özgeçmiş, bir iş teklifine başvururken önemli bir adımdır. Basit ve etkili bir özgeçmiş, temelde deneyiminizi ve becerilerinizi işe alım görevlisine açıkça sunmanıza olanak tanır . Bu ona profesyonel profilinizin doldurulacak pozisyona uygun olduğunu gösterir ve onu size bir görüşme yapmaya ikna eder. Bu tür  CV, kendisini temel unsurlarla sınırlandırırken doldurulacak konuma uyarlanmalıdır . Sizin hakkınızda daha fazla şey öğrenmek ve sizinle tanışmak isteyen her kim olursa, görüşme talebini arzulamalıdır. Basit CV'nin başlıkları Özgeçmiş genellikle 5 bölüm veya başlık halinde düzenlenmiştir ve aynısı basit bir özge

Özgeçmişte Fotoğraf Kullanımı

Fotoğrafsız başvuru dosyası yok - bu ilke hala geçerlidir. İyi bir fotoğraf sempati yaratmalıdır. İşte uymanız gereken bazı kurallar.

İş arayanların çoğu, kısmen maliyet nedeniyle, kısmen de lensin önünde kendilerini rahatsız hissettikleri için fotoğrafçıyı ziyaret etmekten kaçınırlar. Jutta Ganitis sorunu biliyor: "Kaç kişi kendini fotoğraflarda görmeyi seviyor? Kaç kişi aday fotoğraflarına baktıklarında kendilerini çekici buluyor? Çok az! 

İpuçları neler
Gergin, utangaç, kılık değiştirmiş - fotoğrafında çok az şey aktaran hiç kimse olumsuz tepkiler aldığında şaşırmamalı. İyi bir fotoğraf (kontrol listesine bakın) bir alandaki niteliklerin yerini tutmazken, iki aday kağıda bağlandığında teraziyi değiştirebilir.
Psikologlar, gözlemcinin fotoğrafı çekilen bir kişiye, yeteneklerini ve davranışlarını 150 milisaniye gibi kısa bir sürede, yani saniyenin altıda birinden daha kısa bir sürede yargıladığını keşfettiler. Kabul edilirse, ilk izlenim sabit değildir ve genellikle iş görüşmesi sırasında gözden geçirilir, ancak adayın bunu şimdiden bu kadar ileri götürmesi gerekir.

Eşitlik yasasına rağmen ...
Amerika Birleşik Devletleri'nde adaylık fotoğrafları uzun süredir yasaklanmış durumda. Irk, cinsiyet veya köken temelinde ayrımcılığı yasaklayan 1964 Medeni Hakkı Kanunu, mahkemelere reddedilen başvuranlardan bir şikayet dalgası vermiştir. ABD'deki şirketler meydan okumaya açık olmamak için fotoğraf içeren uygulamaları otomatik olarak ortadan kaldırıyor.


Avrupa'da, AB'nin ayrımcılıkla mücadele yönergeleri yürürlüğe girmeye başlıyor. Uyruğu veya yaşı nedeniyle bir adayı reddeden şirketler tazminat talepleri beklemelidir. Adaylık fotoğrafı bir davada önemli bir ipucu olabilir ve bu da başlangıçta personel departmanlarında endişelere neden olabilir.
Ancak Türkiye'de neredeyse tüm şirketler bir fotoğraf ister

Cv'de Fotoğraf Kullanma İncelikleri

Her şirketin cv örneğine eklenecek fotoğraf için farklı tercihleri vardır. Bankalar klasik sever. Reklam ajansları için kıyafet, poz ve arka plan biraz daha gündelik olabilir. İyi bir Fotoğrafçı zaten tüm bunları biliyordur ama ona fotoğrafların nerde kullanılacağını söylemelisiniz. Fotoğraf "siyah beyaz" veya renkli olabilir - bu konuda belirli bir tercih yoktur. Bazı aday danışmanlar "siyah beyaz" fotoğrafları daha anlamlı buluyor.

Hem vücutta hem de yüzde düzgün renkler en iyi sonucu verir. Çarpıcı mücevher yok, abartılı saç modeli yok. Takım elbise veya yıpranmış gömlek yakalarındaki lekeler tabudur. Eğer gözlük takıyorsanız fotoğrafınızı da gözlüklü çekmelisiniz. Ve gülümse!
Aşırı hevesli bir fotoğrafçının size sunabileceği dijital rötuşlara da dikkat edin. Bir düğmeyi rötuşlayabilirsiniz, ancak eksik bir dişi değiştirmek fotoğrafçıya değil dişçinin işidir.

Fotoğrafınızın dijitalini almayı unutmayın. Eğer online olarak başvuruyorsanız ya da e-posta ile gönderilecekse diital fotoğraf eklemeniz gerekecektir. Cv Örneğinizi elden teslim edecekseniz CV'nin sağ üst köşesine yaklaşık 6,5 x 4,5 santimetrelik bir fotoğraf yapıştırın. Zımba veya ataç kullanmayın. Fotoğrafın yalnızca sonuç kusursuzsa taranması ve yazdırılması önerilir. 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Özgeçmişte Hobilerden Nasıl Bahsedilmeli?

Cv Kişisel Bilgiler