Basit Cv Örnekleri

Basit bir özgeçmiş, kim olduğunuzu, ne yaptığınızı, öğrendiğinizi ve neler yapabileceğinizi gösterebilmelidir. Basit CV nasıl yazılır? Bu makalede size yardımcı olacak ipuçları ve örnekler içeren eksiksiz kılavuz bulacaksınız.

Basit bir CV yazma rehberi

Klasik CV veya basit CV, ilk işinizi aramaya başlamak için ideal bir alternatiftir . Genel olarak, iyi yazılmış bir özgeçmiş, bir iş teklifine başvururken önemli bir adımdır.

Basit ve etkili bir özgeçmiş, temelde deneyiminizi ve becerilerinizi işe alım görevlisine açıkça sunmanıza olanak tanır . Bu ona profesyonel profilinizin doldurulacak pozisyona uygun olduğunu gösterir ve onu size bir görüşme yapmaya ikna eder.

Bu tür  CV, kendisini temel unsurlarla sınırlandırırken doldurulacak konuma uyarlanmalıdır . Sizin hakkınızda daha fazla şey öğrenmek ve sizinle tanışmak isteyen her kim olursa, görüşme talebini arzulamalıdır.

Basit CV'nin başlıkları

Özgeçmiş genellikle 5 bölüm veya başlık halinde düzenlenmiştir ve aynısı basit bir özgeçmiş için de geçerlidir . Bu bölümler aşağıdaki gibidir:

İletişim detayları
Adınız ve soyadınız
Adresiniz
Telefon numaran
E-Posta Hesabı

Kişisel Bilgiler
Yaş, medeni durum,askerlik,ehliyet,sabıka kaydı ve uyruk gibi bu bölüme eklemeyi seçebileceğiniz başka isteğe bağlı bilgiler olabilir.

İş Deneyimi
Özgeçmişiniz en önemli bölümlerinden biridir. Bu nedenle özenli ve dikkatli olmalısınız.İş Deneyimi ya da İş Tecrübesi alanında aşağıdaki bilgilere yer verilmelidir.

İşe Giriş ve Çıkış Tarihi
Pozisyonunuz
Şirket Adı

bu 3 bilgiyi mutlaka yazmanız gerekmektedir. Bunun yanında her bir pozisyon için Görev ve sorumluluklarınız açıklayan bilgilerede yer verebiliriniz. Bu bilgileri yazarken rakamları kullanmaktan çekinmeyin. Eğer yeni mezun biriyseniz buraya yapmış olduğunuz stajları ya da okul aralarında geçici olarak çalıştığınız işleri yazabilirsiniz.

Eğitim
eğitim bilgileri eklerken yine iş deneyiminde olduğu gibi bazı bilgilere yer vermeniz gerekir. İş Deneyimi ve Eğitim Bilgisi bir cv örneğinin olmazsa olmazlarındandır. 

Basit Cv Örneğinde yer verebileceğiniz diğer başlıklar aşağıdaki gibidir.
Referanslar
Seminer ve Kurslar
Hobiler
Yabancı Dil
Bilgisayar Bilgisi

Basit özgeçmiş nasıl yazılır?

İşverenlerin ya da insan kaynakları personelinin çoğu, ilk incelemeyi yapmak için CV üzerinde ortalama 6 ila 10 saniye harcıyor. Bu nedenle , ilk bakışta dikkati çekmek için CV'nizin sunumunun olabildiğince düzgün olması çok önemlidir . Basit  CV yazmak için ipuçlarımıza göz atın.

CV'nizi tek sayfada tutun
Özgeçmişinizi yazmaya başlamadan önce maddeye göre sıralama yapılmalıdır. İş Tecrübenizin bir listesini yapın görev ve sorumluluklarınızı yazın.

Bu listeden ve ilanda gerekli koşulları kullanarak, doldurulacak pozisyona karşılık gelen görevleri seçin. Daha sonra, teklife uyan 3 veya 4 ana başarıyı dahil edebilirsiniz. CV'nizin bir sayfaya sığdığından emin olun.

Basit bir yazı tipi seçin
Yazmaya devam etmek söz konusu olduğunda, diğerlerinden daha uygun olan bazı yazı tipleri vardır . Uzmanlara göre, örneğin Times New Roman ve Calibri yazı tiplerinin durumu budur. Arial ayrıca okunabilirliği ve tarafsızlığı ile öne çıktığı için sıklıkla kullanılır.

Net, okuması kolay bir yazı tipi seçin . Seçiminizi yaptıktan sonra, belge boyunca bu yazı tipine bağlı kalın.

Metninizin gövdesi için tercih edilen yazı tipi boyutu 10-12'dir . Başlıklar ve alt başlıklar boyut olarak biraz daha büyük olabilir.

Son olarak, italik ve büyük harf kullanmaktan kaçının ve bunun yerine , en alakalı bilgilere dikkat çekmek için kalın harflerin kullanılmasını tercih edin .

Ölçülü tasarım öğelerini seçin
Gölgelendirme, yatay veya dikey çizgiler, çerçeveler ve madde işaretleri gibi diğer tasarım öğeleri kullanılabilir.

Ancak, kendinizi bu tür en fazla iki öğeyle sınırlamanız tavsiye edilir . Ayrıca, CV'nin ağır ve dağınık görünmemesi için bu unsurları ince bir şekilde kullandığınızdan emin olun.

Birkaç renk kullanın ve logolardan kaçının
Prensipte hiçbir şey yazı tipi, kutular veya düz renk kullanmaktan sizi alıkoyamaz. Ancak yavaşlamanız ve uygulamanızla okunaklı ve tutarlı bir renk seçmeniz gerekir.

İlgili logolar bu cazip olmasına rağmen bunları kullanabilmeniz için izin almanız gerekir. Ek olarak, bir logo eklemek belgenin okunabilirliğini engelleyebilir.

Basit CV oluşturmak için ipuçları

CV oluşturmanın bin bir yolu var . Kesinlikle, mükemmel CV diye bir şey yoktur. Ama en azından, istenen şey, başvurduğunuz tekliflere göre sizinkini özgün ve etkili bir şekilde uyarlayabilmenizdir. İş piyasası oldukça rekabetçi olduğundan, iyi yazılmış bir özgeçmiş sizi diğer adaylardan ayıracaktır .

Basit bir CV oluşturmak için takip etmeniz gereken 8 ipucu:

Tekrar etmekten kaçının
Kapak mektubundan farklı olarak, CV'nin amacı özlü ve açık bir şablon izleyerek geçmişinizi tanımlamaktır . Bu nedenle, kapak mektubunuzda önceden vermiş olduğunuz bilgilere her seferinde tekrar etmeniz yararlı olmayacaktır .

Eski deneyimleri dışarıda bırakın
Bunun yerine, daha yeni faaliyetlerle elde edilenleri vurgulayın. İşe alım uzmanı için en önemli şey, geçmişinizin güncel ve dinamik olduğunu bilmektir. Kendinizi son 10 yıllık deneyiminizle sınırlayın .

Kendinizi temel bilgilerle sınırlayın
Yasaklanmamakla birlikte, örneğin deneyimlerinizi açıklamak için daha fazla alana ihtiyacınız varsa, aile durumunuz veya kişisel tutkularınız (Hobiler gibi) bir kenara bırakılabilir .

Önceki gönderilerinizi fazla detaylandırmaktan kaçının
Yalnızca istenen pozisyonla tutarlı ve önemli olan yönlere odaklanın . İşe alım görevlisinin özgeçmişinize girmesi ve bir bilgi dağının ortasında kaybolmaması önemlidir.

Önerilerden bahsettiğinizden emin olun
Varsa, örneğin işe alım görevlisinin iletişim kurabileceği referans kişileri veya tavsiye mektuplarınız varsa belirtin.

Basit Özgeçmiş Şablonu

Genel olarak özgeçmiş şablonları , kendi özgeçmişlerini yazarken nereden başlayacaklarından emin olmayanların beklentilerine doğru cevap olarak öne çıkıyor .

AD SOYAD
Telefon
Adres
E-Posta


EĞİTİM
2009-2010 :  İşletme (yönetim, pazarlama, iletişim).
......Üniversitesi (İşletme Enstitüsü) 
Üye olduğunuz dernek ve kulüpler okuldaki başarılar yazılabilir. ERASMUS kapsamında gerçekleştirilen ziyaretlere yer verilebilir.


İŞ DENEYİMİ
2009 : Uluslararası İlişkiler Müdür Yardımcısı - Şirket Adı
Nisan - Haziran, 2 aylık staj .

Bir basın toplantısı organizasyonuna katılım
Çeşitli etkinliklerin ve ticari broşürlerin iletişimi


ÖZEL BECERİLER
İngilizce : Okuma (İyi) - Konuşma(Çok İyi) - Yazma(Orta)
BT / Ofis : Microsoft Office (Word, Excel, Power Point)


HOBİLER
Spor : 5 yıldır Basketbol, ​​2 yıldır Fotball ve Tenis
Seyahat : İtalya, Fas, İspanya

İndirebileceğiniz bir kaç Boş Cv örneğini bu linkte bulabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Özgeçmişte Hobilerden Nasıl Bahsedilmeli?

Cv Kişisel Bilgiler

Özgeçmişte Fotoğraf Kullanımı