Basit Cv Örnekleri

Basit bir özgeçmiş, kim olduğunuzu, ne yaptığınızı, öğrendiğinizi ve neler yapabileceğinizi gösterebilmelidir. Basit CV nasıl yazılır? Bu makalede size yardımcı olacak ipuçları ve örnekler içeren eksiksiz kılavuz bulacaksınız. Basit bir CV yazma rehberi Klasik CV veya basit CV , ilk işinizi aramaya başlamak için ideal bir alternatiftir . Genel olarak, iyi yazılmış bir özgeçmiş, bir iş teklifine başvururken önemli bir adımdır. Basit ve etkili bir özgeçmiş, temelde deneyiminizi ve becerilerinizi işe alım görevlisine açıkça sunmanıza olanak tanır . Bu ona profesyonel profilinizin doldurulacak pozisyona uygun olduğunu gösterir ve onu size bir görüşme yapmaya ikna eder. Bu tür  CV, kendisini temel unsurlarla sınırlandırırken doldurulacak konuma uyarlanmalıdır . Sizin hakkınızda daha fazla şey öğrenmek ve sizinle tanışmak isteyen her kim olursa, görüşme talebini arzulamalıdır. Basit CV'nin başlıkları Özgeçmiş genellikle 5 bölüm veya başlık halinde düzenlenmiştir ve aynısı basit bir özge

Cv Kişisel Bilgiler

Özgeçmiş (CV) hazırlarken iş verenler tarafından bizden istenilen ya da başvurduğumuz pozisyon ile alakalı kişisel bilgiler vardır. Bu bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde cv örneğimizi inceleyen kişi ya da insan kaynakları personeli tarafından görüntülenebilmesi için bu makalede yazanları dikkatlice okumanız tavsiye edilir.

Adı ve Soyadı
Adı ve Soyadı bölümü genellikle Kişisel bilgiler alanının dışında büyük puntolar ile yazılır ancak bunu yapmadıysanız ve bu bilgileri kişisel bilgiler alanında göstermek isterseniz Adınızın ilk harfi büyük soyadınızın tüm harfleri büyük olacak şekilde yazmalısınız.


Adres
Eğer posta yoluyla bir cevap almayacaksanız ki teknolojinin bu kadar geliştiği bir dönemde buna gerek olmadığını düşünüyoruz tam adres bilgisi vermekten sakının. Bu sizi güvenli kılacaktır. Sadece Sokak/Mahalle/ilçe/İL şeklinde belirtmeniz daha iyi olacaktır.

Telefon numarası
Siz bir profesyonelsiniz, bu nedenle ulaşılabilirsiniz. Özel mi yoksa iş telefonu mu olduğunu belirtin. Gerekirse "telesekreter" veya "akşam 8'den sonra" belirtin. İş telefonu söz konusu olduğunda, bunun direkt hat olup olmadığını belirtin.


Örnekler:
01 23 45 67 89 (ev - 19: 00'dan sonra)
01 23 45 67 89 (telesekreter)
01 23 45 67 89 (GSM)
01 23 45 67 89 (santral)

E-posta
Gerekli. Artık işe alımlar için 1 numaralı iletişim tercihidir. E-posta adresinizi yazarken kesinlikle ad soyad içermeli ve popüler (Gmail,hotmail,yandex) gibi uzantılara sahip olmalıdır. isyankarasik@hotmail.com ya da bahtsizbedevi@gmail.com gibi e-posta adresleri cv örneğinizin incelenmeden çöpe atılmasına neden olacaktır. Bu nedenle en doğru örnek adsoyad@gmail.com ya da soyadad@hotmail.com gibi olmalıdır.

Doğum Tarihi ve Yeri
Doğum tarihinizi aşağıdaki şekilde belirtin: 7 Mayıs 1970 (35 yaşında).
Doğum yerinizi sadece pozisyonla ilgiliyse belirtin (uluslararası taraf, pozisyonun bulunduğu şehirde doğum vb.).

Hatta yaşınızı hesaplayın. Bu, işe alım görevlisinin yine de yeniden hesaplamasını kolaylaştırır, örneğin diplomalarınızı aldığınız yıla göre. Kendinizi yaşlı bulursanız, yaşınızı gizlemeye çalışmayın.

Aile durumu
Özel sektörde olduğunuz için, işe alım görevliniz bunu bilmek isteyecektir: hareketlilik ve kullanılabilirlik bununla ilişkilidir. Kullanılan terimler şöyledir:
bekar / evli / gibi

Çocuklar

Çok özel durumlarda istenilmektedir. Eğer sizden istenilmediyse belirtmenize gerek yoktur.

Örnekler:
1 çocuk (21 yaşında)
(çeviri: 21 yaşında, bu nedenle idare etmek için yeterince büyük, yani müsaitsiniz) 

Evde bakılan 2 çocuk (5 ve 7 yaşında).
(çeviri: Eğer saklanırlarsa, bu artık müsait olmadığınız anlamına gelir)


Uyruk
İsminiz yabancı geliyorsa, daha iyi belirtmelisiniz. Yabancıysanız, uyruğunuzu belirtebilir ve muhtemelen geçerli bir oturma iznine, bir çalışma kartı numarasına başvurabilirsiniz.

Ehliyet
Her posizyon ya da başvuru için eklenebilir. Ehliyet Türü ve parantez için aldığınız yıl şeklinde belirtmelsiniz. Örneğin: B (2006) şeklinde.

Askerlik

Bilindiği üzere yeni kanuna göre askerlik süresi kısalmış ve bedelli askerlik kalıcı hale gelmiştir. Ancak bu durumun tam oturabilmesi için çoğu iş veren askerlik yapıp yapmadığınız hakkında bilgi sahibi olmak ister. Tecilli-Muaf-Yapıldı gibi belirtmeniz gereklidir. Bunun yanında tecilli ise parantez için kaç yılına kadar tecilli olduğunuzu belirtmelisiniz.

Sabıka Kaydı

Başvuracağınız posizyon ile alakalı doğrudan iş veren tarafından da bilgisi istenilebilir. Genellikle şoför, özel güvenlik, banka çalışanı gibi pozisyonlarda çalışanlar için istenmektedir.

Sigara Kullanımı

Eğer sigara kullanmıyorsanız bunu açıkça belli etmeniz yararınıza olabilir. Bunun dışında iş veren tarafından ilanda belirtilmişse bilgi vermeniz gereklidir.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Özgeçmişte Hobilerden Nasıl Bahsedilmeli?

Özgeçmişte Fotoğraf Kullanımı