Basit Cv Örnekleri

Basit bir özgeçmiş, kim olduğunuzu, ne yaptığınızı, öğrendiğinizi ve neler yapabileceğinizi gösterebilmelidir. Basit CV nasıl yazılır? Bu makalede size yardımcı olacak ipuçları ve örnekler içeren eksiksiz kılavuz bulacaksınız. Basit bir CV yazma rehberi Klasik CV veya basit CV , ilk işinizi aramaya başlamak için ideal bir alternatiftir . Genel olarak, iyi yazılmış bir özgeçmiş, bir iş teklifine başvururken önemli bir adımdır. Basit ve etkili bir özgeçmiş, temelde deneyiminizi ve becerilerinizi işe alım görevlisine açıkça sunmanıza olanak tanır . Bu ona profesyonel profilinizin doldurulacak pozisyona uygun olduğunu gösterir ve onu size bir görüşme yapmaya ikna eder. Bu tür  CV, kendisini temel unsurlarla sınırlandırırken doldurulacak konuma uyarlanmalıdır . Sizin hakkınızda daha fazla şey öğrenmek ve sizinle tanışmak isteyen her kim olursa, görüşme talebini arzulamalıdır. Basit CV'nin başlıkları Özgeçmiş genellikle 5 bölüm veya başlık halinde düzenlenmiştir ve aynısı basit bir özge

CV'niz için en iyi form nasıl hazırlanır?

İnternet CV'nizi en uygun tasarımla yazmanıza yardımcı olacak şablonlar ve uzman tavsiyeleri ile doludurBununla birlikte, öneriler birbiriyle çelişebilir ve sonuçta zihninizde daha fazla şüphe uyandırabilirler. İyi ya da kötü özgeçmiş tasarımı diye bir şey yoktur. Önemli olan, yalnızca geçmişinizi ve becerilerinizi geliştiren unsurlardan bahsetmektir.

Etkili ve öz bir özgeçmiş için bu harika ipuçlarını okuyun ve işverenin ilgisini çekmek için elinizden gelenin en iyisini yapın.

Faaliyet alanınıza uyum sağlayın

Profilinize ve hedeflediğiniz işe bağlı olarak, bazı CV düzenleri diğerlerinden daha uygundur. Genel olarak üç  CV çeşidi vardır:

  • Kronolojik Özgeçmiş : Mesleki deneyimleri ve eğitimi en güncelden en eskiye doğru sunarak vurgular. Avantaj, işe alım görevlisinin tüm yolculuğunuzu hızlı bir şekilde görmesine izin vermektir. Bununla birlikte, birkaç işverenle çok sayıda farklı deneyime sahip olanlar için tavsiye edilmez
  • İşlevsel veya beceriler özgeçmişi : Gereksiz deneyimler veya tüm kariyerin mesleki aksaklıklarından ziyade bilgi ve başarılara yer verir. Becerilerinin diğer alanların ilgisini çekebileceği bir yolda kendilerini yeniden yönlendirmek isteyenlere yardımcı olacaktır. Bu model aynı zamanda ilgi merkezlerini ve kişisel başarıları daha iyi geliştirmeyi mümkün kılar. Bu özgeçmiş çeşidi yeni mezun ya da iş değiştirmek isteyenler için idealdir.
  • Birleşik CV: Bu model, becerilerinizin bir özeti ve ödevlerinizin kronolojik bir listesi sayesinde diğer ikisini birleştirir. Hızlı tırmanışları sergiliyor ve kolayca öne çıkabiliyor. Bununla birlikte, web sitelerine uygun değildir ve her işe özel olarak uygulanması çok zaman alır.  

Yeteneklerinizi şirketin hizmetine sunun

Kısa ve öz kalan bu belgede tüm kişiliğinizi ortaya çıkarmak elbette imkansızdır. Okuyucunuzu yorma riskiyle mümkün olduğunca fazla bilgi eklemeye çalışmayın, bunun yerine sizinle en alakalı görünen noktaları dahil edin. Profesyonel kariyeriniz sırasında düzenli olarak işlevleri veya sektörleri değiştirdiyseniz, gelecekteki işvereniniz için yararlı olacak beceriler geliştirmeye odaklanmanız çok önemlidir.

Eğer sizden istenilmediyse CV'nize doğum tarihinizi ve yerinizi veya medeni durumunuzu eklemenize gerek yoktur. İlgi alanlarınızı listelemekten ve herkesin sahip olması gereken bir beceri olan İnternet veya Word'de yetkin olduğunuzu belirtmekten kaçınmalısınız.

İşe alma görevlilerinin hızlı çalıştığınızı bilmeleri gerekir. İstenilen pozisyonla bir bağlantıya sahip oldukları sürece eski deneyimleri adlandırmak da akıllıca olacaktır. 

Çok hassas bir düzen

Özgeçmişiniz hemen iyi bir izlenim bırakmalıdır. Genellikle bir sayfa yeterlidir. Ancak, uzun bir profesyonel kariyeriniz varsa, bir CV'nin biçimlendirmesi iki sayfaya yayılabilir. Açık olun ve belgenin sunumuna dikkat edin. Düzen, okumayı kolaylaştıracak kadar havadar ve ölçülü olmalıdır. Herhangi bir gerçek bilgi aktarmayan şahıs zamirlerinin ve gereksiz kelimelerin bolluğundan kaçının.

Bilgi almaktan kaçınarak ve CV'nizin sol üst köşesinde adınızı ve soyadınızı belirterek işe alım görevlisinin zamanından tasarruf edin. Tüm iletişim bilgilerinizi vermeyi unutmayın. Adresinizi yazarken tam adres yazmaktan kaçının. Mahalle bilgisi yeterli olacaktır. Bu ayrıca sizin güvenliğiniz için yararlı olacaktır. 

Kişiselleştirilmiş ve orijinal bir CV

Talep edilen şirket ve sağlamanız gereken misyonla bağlantılı bir düzen hayal etmekte özgürsünüz. Böylelikle söz konusu pozisyona sarsılmaz bir ilgi ve ilginç bir girişimcilik ruhu göstereceksiniz.

Öte yandan, okunması hoş kalırsa, CV'yi biçimlendirmek için orijinal bir yazı tipi seçmek mümkündür. Başlıkları vurgulamak için renk eklemekten çekinmeyin. O zaman en önemli şey çok abartılı olmamak olacaktır.

CV'nizi Word veya PDF formatında kaydederek oluşturmayı bitireceksiniz. Böylesine etkili bir özgeçmiş ile, gelecekteki işvereninizin kısa süre içinde size bir iş görüşmesi teklif etmek için sizinle iletişime geçmesi muhtemeldir .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Özgeçmişte Hobilerden Nasıl Bahsedilmeli?

Cv Kişisel Bilgiler

Özgeçmişte Fotoğraf Kullanımı